Find den rette ejendomsmægler

Det er ikke altid en enkel sag at sælge sit hus, tværtimod er salg af bolig sværere end først antaget. Det kan både være en omfattende proces, da adskillige faktorer skal efterses og vurderes, og ikke mindst skal køberen findes. På samme tid kan det også være en følelsesladet proces, da salget kan være grundet en skilsmisse, dødsfald eller ejeren har måske nået en alder, hvor barndomshjemmet er blevet for krævende og for stor en bygning, som kan være vanskelig at vedligeholde. Det er imidlertid en proces, som sælger selv må bearbejde.


Ejerne af huset kan med fordel kontakte en ejendomsmægler, som med professionel erfaring og ekspertise vil lave en salgsvurdering og ordne de praktiske foranstaltninger. Vurdering af huset lægger blandt andet vægt på husets størrelse, indretning, boligtype samt beliggenhed. Ikke mindst indebærer salg af bolig, at alle mangler og eventuelle problemer skal på bordet, så prisen på huset kan reguleres efter dette.


En skadesrapport er altså også en grundregel. Ikke blot skal eventuelle mangler vurderes, men til sælgers interesse og fordel skal de positive og favorable aktiver ved huset fremhæves af en ejendomsmægler. Det kan være svært for sælger, at eventuelle mangler, da man måske har boet i ejendommen længe og er vant til det hul i taget, som jo egentlig ikke generende.

Det er selvfølgelig bedst, hvis sælger og køber kan finde den bedst mulige løsning og blive enige om salget, hvilket ikke altid foregår gnidningsfrit. Man kan være heldig at finde en køber i sit netværk og derfor komme af med huset til en pris, begge er enige om. Samtidig kan man i fællesskab vælge det rette tidspunkt for køber at overtage ejendommen. Det er imidlertid ejendomsmæglerens opgave at finde den rette køber, som med et bredt netværk vil klare denne opgave på bedst mulig måde.